Anti Graffiti-coating NU-GUARD AG

Met onze coatings beschermen wij oppervlakken tegen ontsierende graffiti. Verkeersregelkasten, openbare verlichting, elektriciteitskasten, winkelcentra, tankstations, gevels, wegen, bruggen en viaducten… CAS Nederland houdt ze schoon. Bij het beschermen en onderhouden werkt CAS Nederland met diverse systemen. Wij zijn hierin niet productgebonden.

Permanente Anti Graffiti-systemen

AG-6010-2

De permanente systemen  zijn coatings die voor een langere tijd op een ondergrond worden aangebracht. Wanneer er graffiti op wordt gespoten, kan deze met graffitireinigers worden verwijderd zonder de ondergrond en de coating te beschadigen. CAS Nederland levert een transparante coating Nu-Guard AG (PDF), die in iedere denkbare ralkleur te leveren is. Ook mogelijk: we voorzien eerst de ondergrond van een in iedere gewenste ralkleur en brengen erna het Nu-Guard AG systeem aan.

Preventief beschermen

De coating biedt een effectieve bescherming tegen alle vormen van graffiti en is aan te brengen op cement, baksteen, steen, hout, polyester, metaal en eerder geverfde ondergronden. De graffiti kan eenvoudig verwijderd worden met water en zeep. Er is geen ander systeem dat zo eenvoudig te reinigen is!

De coating is permanent; het kan keer na keer gereinigd worden zonder de coating te beschadigen.

Eigenschappen:

 • Hoog hydrofoberend vermogen
 • Waterdampdoorlaatbaar
 • Blijvende kwaliteit van de ondergrond (voorkomt aanslag door verkeersuitstoot en de opbouw van mos, korstmos en algen)
 • Beschermt de ondergrond en stelt deze in staat te blijven ademen, zodat verkleuring wordt vermeden
 • Bijna niet visueel zichtbaar en toepasbaar op iedere ondergrond
 • UV-bestendig
 • Permanent beschermd tegen graffiti
 • Niet overschilderbaar
 • Eenvoudig toepasbaar
 • Bijkomend voordeel: de coating zorgt ervoor dat etiketten/stickers niet goed hechten aan een behandeld oppervlak

Zelfopofferende Anti Graffiti-systemen

AG-6010

In samenwerking met kunstenaar Wladimir Manshanden heeft CAS Nederland, in opdracht van de gemeente Eindhoven, deze keerwanden voorzien van permanente Anti Graffiti-coating.  Zo worden de ondergronden beschermd tegen graffiti.

Het verwijderen van de coating is mogelijk bij het wegnemen van graffiti met warm water (circa 70 ºC.) en aangepaste druk. Na de reiniging moet één nieuwe laag van de coating worden aangebracht. Het is dus mogelijk nagenoeg iedere soort graffiti te verwijderen; niet de graffiti hoeft opgelost te worden, maar de beschermlaag.

Deze zelfopofferende systemen zorgen ervoor dat de graffiti snel, gemakkelijk en goedkoop verwijderd kan worden, zonder de ondergrond te beschadigen.

Onze coating is dampdoorlaatbaar.

Semipermanente Anti Graffiti-systemen

Semi-permanente systemen bestaan uit combinaties van een bij de verwijdering van graffiti onveranderde grondlaag en een zelfopofferende toplaag. Deze worden ook wel ‘meer-laagsystemen’ genoemd. Er zijn echter ook semi-permanente één-laagsystemen bekend die bij het verwijderen van graffiti slechts voor een deel opgelost en verwijderd worden. Ook bij deze systemen zijn nagenoeg alle soorten graffiti te verwijderen. In beide gevallen moet, net als bij zelfopofferende systemen, een nieuwe toplaag aangebracht worden.

Welk systeem past?

AG-6010-1

Bij de keuze voor een specifieke coating, zijn de onderscheidende aspecten van onderstaande systemen en hun onderlinge samenhang belangrijk. Wij kijken onder meer naar:

 • soort graffiti, frequentie en omvang
 • soort ondergrond
 • eigenschappen van de beschermingssystemen
 • verwijdering van graffiti van beschermende ondergrond
 • milieu- en arbo-aspecten

Onderhoudscontract

Na het behandelen van een ondergrond is het graffitiprobleem niet opgelost. Het snel verwijderen van de graffiti is van essentieel belang: het ontmoedigt graffitispuiters. Door middel van een onderhoudscontract kunnen wij u veel werk uit handen nemen. In onze geautomatiseerde administratie houden wij per project bij welk beschermingssysteem is toegepast. Op deze wijze voorkomt u ondeugdelijk reinigingswerk, wat zorgt voor onnodige schade aan de coating en de ondergrond.